Blog

Kertvárosi modern lakás

2022. május 16.

Adott volt egy lakóparki, ideális méretű lakás, ahol az enteriőr kialakításánál szempont volt a jó térkihasználás és a fény beengedése a lehető legtöbb helyre, hiszen a tervezésnek köszönhetően a fény csodálatosan átjárja a lakást.

Tovább olvasom »

Tippek egy modern fürdőszoba kialakításához

2021. január 17.

A hideg hónapokban a lakberendezési projektek a kültéri frissítésekről áttérnek a beltéri átalakításokra. Ilyenkor a legkézenfekvőbb a fürdőszoba felfrissítése, hiszen ez a helyiség általában kisebb, mint a többi, és apróbb, sajátkezűleg is elvégezhető átalakításokkal is látványos eredményt érhetünk el. A fürdőszobában lévő különféle tárgyak, kiegészítők és bútorok cseréjével könnyen átalakíthatjuk a teret egy modern, barátságos menedékké, ahol igazán jól fog esni egy zuhany vagy fürdő a zord téli hónapok alatt. Nézzünk hát néhány tippet erre!

 

Tovább olvasom »

12 ötlet a testhezálló fürdőszoba kialakításához

2020. október 17.

Sokakban felmerül a jogos kérdés, hogy milyen szempontok szerint kell megtervezni a fürdőszobánkat: miket kell mérlegelni a fürdőszoba berendezésénél, melyek a legjobb színkombinációk egy fürdőszobában, milyen csempét válasszunk. Egyáltalán mitől lesz dizájnos, otthonos és praktikus egy fürdőszoba? Alábbi cikkünkben 12 ötletet és tippet adunk, hogy milyen szempontok mentén haladj a tervezgetésben.

Tovább olvasom »

Színpompás őszi vásár 2020.október 5-31.

2020. október 5.

Kövesd az ősz változó hangulatát, színeit és újítsd meg otthonodat egyedi textíliáinkkal, kis szériás lakásdekorációinkkal, kisbútorainkkal, melyeket októberben akár 50% kedvezménnyel vásárolhatsz meg szalonunkban.
Készletfeltöltős akciónkban, októberben ráadásul a legújabb holland lakberendezési tárgyaink is 10% kedvezménnyel kaphatóak.
Októbertől már szombatonként is nyitva vagyunk 10-14:00 óráig, keddenként pedig 19:00 óráig várunk üzletünkben.

Tovább olvasom »

A tó és a táj ihlette a mesés Balatoni nyaralókat - interjú Müller Mónikával

2020. szeptember 21.

Interjú és online megjelenés Müller Mónikával - a likebalaton.hu internetes portál interjút készített Mónikával, melyet az alábbi bejegyzésben is olvashattok. A cikkben eddig nem közölt fotók is megjelennek, amelyek megmutatják Mónika kreativitását, sokszínűségét és szemléletét, amellyel minden munkájához hozzááll.

Tovább olvasom »

Mi a Bauhaus stílus? Összefoglaló cikk a témában

2020. szeptember 5.

„Az a modern ház, aminek lapos teteje van és rikító kék vagy zöld a színe, stílusa Bauhaus, berendezése csőbútor, beépített fürdőkáddal és kaktuszvirággal.” Becz Jenő kritikus 1936-os, találó összefoglalója az a sztereotípia, ami a Bauhaus említésekor egy átlagember eszébe jut. Bár sokan a Bauhaus-t egy jellegzetes stílusként emlegetik, valójában a modernista mozgalom része volt az iskola.

Tovább olvasom »

Mit jelent a modern lakberendezés és mi jellemzi?

2020. augusztus 24.

A modern stílust mindenek előtt az egyszerűsége miatt kedveljük, amely örökérvényű esztétikával ruházza fel ezt az irányzatot. A modern otthonokat a letisztult vonalak, barátságos pasztellszínek és funkcionalitás jellemzi, s mindemellett kényelmesek és barátságosak. Nézzük meg közelebbről, mit is jelent a modern jelző a lakberendezésben!

Tovább olvasom »

Mi az interior design bel- és külföldön?

2020. augusztus 11.

Mit jelent az interior design? Ki foglalkozhat ezzel a szakmával, és milyen viszonyban áll ez a lakberendezéssel és a belsőépítészettel. Mit jelent az interior design és ki foglalkozhat ezzel?

Tovább olvasom »

Ki a belsőépítész? Mik a belsőépítész feladatai? Hogyan dolgozik? Hogyan tárgyalj vele?

2020. július 28.

A belsőépítészet az egyik legkomplexebb foglalkozás – egyszerre igényel szárnyaló kreativitást, tájékozottságot a legújabb trendekben, építészeti, pénzügyi és matematikai tudást. A jó belsőépítész nemcsak a design bútorok között mozog otthonosan, munkájának ugyanakkora része a mérés, számolás és tértervezés.  Nézzük meg tehát, mit is csinál pontosan egy belsőépítész.

Tovább olvasom »

Lakberendező árak 2020-ban a belépő szinttől a top kategóriáig

2020. július 20.

Mi az ára egy lakberendezőnek? Ezt a kérdést sokszor teszik fel egymásnak és nekünk is ügyfeleink. Cikkünkben ezt a témát járjuk körül, amely a legtöbb ember számára ismeretlen, egészen addig, amíg be nem kér egy árajánlatot. Minden projekt más, sok tényező függvényében alakul a végösszeg, de van néhány dolog, ami minden projekt esetében azonos.

Tovább olvasom »

Mi a belsőépítészet és miben különbözik a lakberendezéstől?

2020. július 14.

A belsőépítészet és lakberendezés fogalma gyakran összemosódik a köztudatban. Az emberek nagy része egyáltalán nem tesz különbséget a két szakma között, holott azok alapjában véve más tudást és kompetenciát igényelnek. Tisztázzuk mit jelent a fogalom – írásunkból kiderül, pontosan mit csinál egy belsőépítész.

Tovább olvasom »

Milyen a jó konyha?

2020. július 6.

A konyha ”veszélyes üzem”, ahol általában sok időt töltünk. Ha azt szeretnénk, hogy az újonnan elkészült konyhánk biztonságos legyen és megkönnyítse a főzést érdemes betartani néhány alapszabályt.

Tovább olvasom »

Milyen a jó gyerekszoba?

2020. július 1.

Ha gyerekszoba tervezésére kerül sor, két fő szempontot érdemes mindenképp figyelembe venni. Az egyik a funkció és a biztonság, melyek kéz a kézben járnak. A szoba csak akkor lesz kényelmes a mindennapi használat során, ha nyugodt szívvel hagyhatjuk játszani és tanulni gyermekünket. A másik fontos szempont a design, melynek mai trendek alapján már a felnőttek számára sem kell élvezhetetlennek lennie.

Tovább olvasom »

Intenzív lakberendező kurzus Müller Mónikával!

2019. február 15.

Tanuljon lakberendezést profitól! 4 napos intenzív kurzus a Müller Mónika Enteriőr szervezésében azoknak:

  • akik ambíciót éreznek saját otthonuk megtervezéséhez, de kevésnek érzik a magazinokból elleshető trükköket,

  • akik szívesen választanák hivatásuknak a lakberendezést, ezért a többéves képzés előtt szívesen nyernének betekintést a szakma rejtelmeibe, így alapozva meg döntésüket,

  • akik egyszerűen érdeklődnek a lakberendezés, valamint a textilek, bútorok, különböző stílusirányzatok iránt, és szívesen tanulnak.

Tovább olvasom »

Elkészült munkánk: Nagypolgári extravagancia

2017. november 2.

Nagypolgári extravagancia

A budapesti nagypolgári lakások mindig tele vannak új lehetőségekkel. Ezzel az ötvenes évei végében járó házaspár is tisztában volt, amikor megvásárolták ezt a 140 négyzetméteres budai lakást.

Tovább olvasom »

Fémes felületek

2017. október 19.

Arany, ezüst, bronz, rose gold. Ezek a színek kétségkívül uralják az aktuális lakberendezési trendeket. Legyen szó a kicsit hűvös skandináv dizájnról vagy a glamourosan sikkes  stílusról, a metálhatású kiegészítőkkel nem lövünk mellé.

Tovább olvasom »

Pihenés felsőfokon

2017. október 6.

Bármennyire is szeretnénk még több kiülős estéket a teraszon vagy könnyed délutáni pihenőt a kertben, el kell fogadni, hogy véget ért ez az időszak, és újra be kell szorítkoznunk a négy fal közé. Ám egyáltalán nem olyan szomorú a helyzet, ha van egy megfelelő kanapénk vagy fotelünk hozzá. Egy lakás otthonosságát legtöbbször a kényelem adja meg, amelyhez szinte elengedhetetlenek a jól kiválasztott ülőbútorok.

Tovább olvasom »

Őszre hangolódva

2017. szeptember 20.

Az ősz kétségkívül megérkezett. Ahogy a ruhatárunkat is lecseréljük a rossz idő beköszöntével, úgy érdemes az otthonunk dizájnját is picit „ősziesíteni”. A következőkben megmutatjuk, hogy miként kelthetünk otthonosabb, melegebb érzetet a lakásunkban, illetve eláruljuk, milyen színek számítanak trendinek idén ősszel.

Tovább olvasom »

Függönyözési és textildekorációs workshop

2017. szeptember 14.

Szeretnél még többet megtudni a függönyökről? Nem tudod, hogy milyen anyagot válassz sötétítőnek? Kíváncsi vagy a legújabb függönyözési megoldásokra és trendekre? Vegyél részt Müller Mónika függönyözési és textildekorációs workshopján szeptember 28-án, 17:00 és 20:00 óra között! 

Tovább olvasom »

Függönyözési kalauz

2017. szeptember 7.

A függönyözés és árnyékolás talán egy olyan szegmense a lakberendezési folyamatoknak, amelyet sokan megtervezés nélkül a végére hagynak, pedig a legtöbb esetben igen fontos megtalálni a helyiség fényviszonyainak megfelelő, és dizájnban is passzoló árnyékolót.

Tovább olvasom »

Aktuális munkánk: Belvárosi mini-lakás

2017. augusztus 24.

Az iskolaszezon kezdetével több szülő is úgy gondolja, hogy hosszú távon jobban megéri egy kisebb lakást venni egyetemista gyerekei számára, mint bérelni. Ezzel a most bemutatott lakás tulajdonosai is egyetértenek, akik egy nagy lakást bontottak ketté gyermekeik részére.

Tovább olvasom »

Elkészült munkánk: Színesen skandináv lakás

2017. augusztus 10.

A következőkben egy már elkészült projektünkbe adunk bepillantást, aminek a képeit már a Lakáskultúra januári számában is láthattátok. Most bevezetünk Benneteket a tervezés és a kivitelezés folyamataiba, előtte-utána képekkel, valamint némi stíluskalauzzal.

Tovább olvasom »

Fókuszban a terasz

2017. július 27.

Így a nyár derekán, akarva-akaratlanul is egyre több időt töltünk a szabadban. Napközben szívesen napozunk egy kényelmes nyugágyon, a kellemes esti órákban pedig kerti grillezésre csábítjuk a barátokat. Szerencsére már egyre színesebb a kültéri dekorációk, bútorok és textilek palettája, amiket az alábbi bejegyzésben foglaltunk össze.

Tovább olvasom »

Mindenünk az utazás!

2017. július 13.

Legyen vízpart vagy városi kalandozás, a nyár egyértelműen az utazásról szól.  A nyaralásról visszatérve sokakban még hosszú idők múlva is élénken élnek az élmények és a csodálatos helyszínek emlékképei. Az egzotikus tájak, pezsgő nagyvárosok és távoli kultúrák a lakberendezési márkákat is megihlették, ezért már számos formában hozhatjuk be az otthonunkba az utazás élményét.

Tovább olvasom »

Megjelentünk a januári Otthon magazinban

2016. január 13.

Müller Mónika legújabb munkáját megtaláljátok a januári Otthon magazinban.

Tovább olvasom »

A hideg közeledtével

2016. január 13.

A hideg közeledtével szívesen vesszük körül magunkat otthonunkban meleg és puha dolgokkal. A Serge Lesage magas minőségű designszőnyegeiért látogasson el stúdiónkba.

Tovább olvasom »

Élitis tapéta újdonságok

2016. január 13.

Merészség, innováció, és minőség. 
Ezekkel a szavakkal lehet jellemezni a francia Élitis legújabb tapéta kollekcióját. 

Tovább olvasom »

Lakberendező vagyok.
Minden projektet személyesen kísérek, minden ügyféllel személyesen tartom a kapcsolatot.

Foglaljon időpontot egy személyes találkozásra »