Blog

« Vissza a bejegyzésekhez

Függönyözési kalauz

A függönyözés és árnyékolás talán egy olyan szegmense a lakberendezési folyamatoknak, amelyet sokan megtervezés nélkül a végére hagynak, pedig a legtöbb esetben igen fontos megtalálni a helyiség fényviszonyainak megfelelő, és dizájnban is passzoló árnyékolót.

Sokan a lakásfelújítás utolsó lépéseként jutnak el oda, hogy az ablakokat és az egyéb üvegfelületeket árnyékolják. Legtöbbször itt rontják el az emberek a lakás tervezett látványát, mert nem fordítanak elég energiát a függönyözésre. 

Fényáteresztő, in-between, sötétítő vagy black-out?

A legtöbbek fejében még mindig csak két opció létezik a függönyökről: fényáteresztő és sötétítő. Ennél persze már jóval kiterjedtebb a paletta. Ha van beépített árnyékoló rendszerünk (redőny, reluxa, spaletta, stb.), akkor elegendő fényáteresztő vagy in-between függönyt alkalmaznunk. Utóbbi jellemzője az, hogy étereszti a fény, viszont egyúttal meggátolja, hogy belássanak a szobába. Ezt a típust érdemes akár római rolóként feltenni.

Ha teljes sötétségre vágyunk, akkor válasszunk black-out sötétítőt. Ez már vagy anyagában fénykizáró vagy bélést varrnak a textil mögé.

Függöny mint dekorációs elem

Attól függetlenül, hogy a függöny az árnyékolás funkcióját tölti be, dizájn szempontból is fontos szerepe van. Főleg a sötétítő függönynél érdemes arra gondolni, hogy behúzott állapotában, vagyis elég nagy felületen is szépnek, mutatósnak kell lennie. Az ördög persze itt is a részletekben rejlik. Egy függöny díszítői elemei mint a rojtok, különböző gyöngyök és elkötők, mind az enteriőr szépségét és eleganciáját növelik. 

Szeretnél még többet megtudni a függönyökről? Nem tudod, hogy milyen anyagot válassz sötétítőnek? Kíváncsi vagy a legújabb függönyözési megoldásokra és trendekre? Vegyél részt Müller Mónika függönyözési és textil dekorációs workshopján szeptember 28-án, 17:00 és 20:00 óra között! 

Részvételi szándékod jelezd a marketing@mullermonika.hu e-mail címen.

Workshop ára: 15.000 forint

Időpont: 2017. szeptember 28., csütörtök, 17:00 -20:00 óra

Helyszín: 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 21-23., Style Center by Müller Mónika bemutatóterem

 

Lakberendező vagyok.
Minden projektet személyesen kísérek, minden ügyféllel személyesen tartom a kapcsolatot.

Foglaljon időpontot egy személyes találkozásra »