Blog

« Vissza a bejegyzésekhez

Pihenés felsőfokon

Bármennyire is szeretnénk még több kiülős estéket a teraszon vagy könnyed délutáni pihenőt a kertben, el kell fogadni, hogy véget ért ez az időszak, és újra be kell szorítkoznunk a négy fal közé. Ám egyáltalán nem olyan szomorú a helyzet, ha van egy megfelelő kanapénk vagy fotelünk hozzá. Egy lakás otthonosságát legtöbbször a kényelem adja meg, amelyhez szinte elengedhetetlenek a jól kiválasztott ülőbútorok. 

Mivel minden tér más adottságokkal bír, ezért az ülőbútorok kiválasztásánál elsőként azt kell végiggondolni, hogy milyen célt fognak szolgálni. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy mennyi időt töltünk a nappaliban, milyen gyakran fogadunk vendégeket vagy esetleg használunk-e állandó alvásra kanapét. Kicsi térbe próbáljunk kisebb, légiesebb darabokat betenni, amik nem keltenek nyomasztó érzetet, illetve amiket akár könnyen át lehet rendezni.

Amennyiben van elég négyzetméterünk hozzá, akkor bátran helyezzük térbe a kanapét. Nagyon szép és elegáns érzetet tud kelteni ilyenkor egy igényes kárpitozású és érdekes formájú szófa.

Ha nagy baráti társaságokat is szeretünk fogadni, akkor érdemes több kisebb ülőalkalmatosságot kombinálni. Sajnos még a mai napig sokan követik el azt a hibát, hogy óriási kanapét szeretnének annak érdekében, hogy sok embert le tudjanak ültetni. Ez elméletileg működik, viszont általában 2-3 embernél több nem tud egymás mellett kényelmesen beszélgetni, ezért praktikus akár több, mozgatható elemből álló darabot választani.

Egy jó fotel épp annyira fontos, mint maga a kanapé. Ki ne szeretne egy fárasztó nap után belesüppedni egy kényelmes és puha fotelbe? Szerencsére már nagyon sokféle formájú, nagyságú és komfortfokozatú ülőalkalmatosság közül választhatunk. Egy praktikus lábtartóval meghosszabbítva pedig fokozhatjuk a élményt.

Az utóbbi években újra divatba jöttek az úgynevezett "daybed-ek", vagyis díványok. Mivel a hosszúságuk nem akkora, mint egy kanapénak, ezért kisebb helyiségekben is elférnek, ráadásul filigrág kialakításuknak köszönhetően nem nyomják össze a teret.

Bemutatótermünkben számos egyedi fotel, szék és kanapé közül választhattok, többezer kárpitvariációval.

 

Lakberendező vagyok.
Minden projektet személyesen kísérek, minden ügyféllel személyesen tartom a kapcsolatot.

Foglaljon időpontot egy személyes találkozásra »