Blog

« Vissza a bejegyzésekhez

Aktuális munkánk: Belvárosi mini-lakás

Az iskolaszezon kezdetével több szülő is úgy gondolja, hogy hosszú távon jobban megéri egy kisebb lakást venni egyetemista gyerekei számára, mint bérelni. Ezzel a most bemutatott lakás tulajdonosai is egyetértenek, akik egy nagy lakást bontottak ketté gyermekeik részére.

A tulajdonosok a pesti belvárosban találták meg a számításaiknak megfelelő lakást. A nagypolgári társasházban lévő lakás akár az eredeti elrendezésével is alkalmas lett volna két fiatal részére, viszont némi falmozgatással két szeparált lakássá alakították ki. Müller Mónikának az volt a feladata, hogy a fiatalok igényeire tervezze a két kis lakást. Mivel a lakások alapterülete 30-30 négyzetméter, de a belmagasság nagy, ezért kézenfekvő volt, hogy galériát alakítsanak ki. Kis lakásoknál jó ötlet a galéria, viszont olyan esetben alkalmazzuk, ha mindkét szinten kényelmesen elférünk állva. 

Mivel a testvérpár különböző nemű, ezért az egyik lakásban inkább a púderszínek, míg a másikban a zöldesebb, maszkulinabb árnyalatok uralkodnak. Kis alapterületű lakásoknál fontos megjegyezni, hogy csak pár, de látványos elemekkel dekoráljunk. Ettől átláthatóbbak lesznek a terek is.

Ha nincs elegendő tér egy galériához, akkor jó megoldás lehet egy ággyá alakítható kanapé. Szerencsére már elég sok gyártó tervez olyan ülőbútorokat, amelyek egyszerre esztétikusak és praktikusak is. 

 

Mivel egy kis alapterületű lakásban mindig nehézkes kialakítani megfelelő nagyságú helyiségeket, ezért sok esetben praktikus mondjuk összevonni a nappali és az étkező/konyha szerepét. Itt is ilyen módszer lett alkalmazva, így a nappaliba került az egyedileg gyártott étkezőpult, ami a konyhapult folytatása.

A következő összeállításunkban segítünk, hogyan varázsolhatjuk trendivé a kis lakásokat pusztán pár látványos darab elhelyezésével.

Lakberendező vagyok.
Minden projektet személyesen kísérek, minden ügyféllel személyesen tartom a kapcsolatot.

Foglaljon időpontot egy személyes találkozásra »