Blog

« Vissza a bejegyzésekhez

Elkészült munkánk: Színesen skandináv lakás

A következőkben egy már elkészült projektünkbe adunk bepillantást, aminek a képeit már a Lakáskultúra januári számában is láthattátok. Most bevezetünk Benneteket a tervezés és a kivitelezés folyamataiba, előtte-utána képekkel, valamint némi stíluskalauzzal.

A fiatal tulajdonos egy budai Bauhaus stílusú társasházban találta meg az igényeinek megfelelő lakást. A megrendelő egy modern, mégis otthonos lakást szeretett volna, átlátható terekkel. A tervezést Müller Mónika a funkciók kijelölésével kezdte a helyiségekben. Ehhez falmozgatásokra is szükség volt, hogy minél jobban ki legyenek használva a terek. A lakás éke a Dunára és a pesti oldalra néző nappali, ahol szerencsére nagy ablakok biztosítják a kilátást. A hatalmas ablakfelületek miatt alacsony bútorok kaptak helyet a térben, minél kevesebbet takarva a panorámából.

A lakásra jellemzőek a naturális és semleges színek, amiket helyenként a kénsárga és a bordó árnyalatai törnek meg. Az étkező falát egy speciális tapétapanel borítja, ezzel is erősítve a skandináv vonalat. A tűlábakon álló székek és asztal a mostanság újra virágkorát élő mid century modern, vagyis itthon retro néven ismert stílust hozzák be az ebédlőbe, szintén segítve ezzel a terek légiességét és átláthatóságát.

A hálószoba mindig egy intim helyisége a lakásnak, így itt Mónika próbált még több melegséget becsempészni a különböző anyagokkal. A rose gold kiegészítők, a fényes textiliák és a geometrikus tapéta meghitté teszi a hálószobát, de a filigrán lábakon álló ágy és a tenger hullámait idéző szőnyeg visszahozza a lakás többi enteriőrjében megjelenő hangulatot.

Skandináv stílus

Az északi országok lakberendezési kultúrája már jó pár éve jelen van a mai belsőépítészetben. A visszafogott színhasználat és a természetes anyagok, mint a fa, szőr és beton megjelenése jellemzi az enteriőröket. Ha szeretnénk pici játékot belevinni ebbe a stílusba, akkor nyugodtan használhatunk pár vicces lakberendezési tárgyat, mint például egy szarvasos képet a falon vagy egy élénk színű, szőrös párnát a kanapén.

Üzletünkben minden terméket beszerezhettek!

Lakberendező vagyok.
Minden projektet személyesen kísérek, minden ügyféllel személyesen tartom a kapcsolatot.

Foglaljon időpontot egy személyes találkozásra »